tisdag 26 april 2016

Handslaget


Hela riket talar om ett handslag som aldrig gjordes. Detta har blivit ett sak för jämnställdheten. Det handlar inte om det. Hade jag blivit utsatt om jag sträcker fram handen till personen ska hälsa och han tar sin hand över bröstet, så hade jag blivit kränkt som vem som helst. Det är nästa så jag hade knutet näven och tryck den över truten på personen. Vi som är har en bra uppfostran vet att man tar en person i handen om den sträcker fram handen. Det ska mycket till om man inte gör det. Jag är inte rasist överhuvudtaget, jag har släkt som har annat blod i sig än nordiskt. Men jag blir helt jävla galen på folk som kommer hit till Sverige som ska försöka att ändra på vår kultur och hur vi vi gör.

Det är vi som har gjort vårt land under årtusenden, när vi gör det vi gör. Det gäller från handslag och vårt sätt att leva. Jag har alltid levt efter devisen: Ta seden dit du kommer.

Här är det folk som inte gör det, de ska ut ur landet. Vill de inte anpassa sig, så har det absolut inte här att göra. Det finns vissa krav som vi måste ställa till dom vill bo här. Går de med på det, så är det okej, vägrar de så skicka tillbaka dem. Finns ingen idé att släppa in dem. Problemet med dessa människor är att de tar landets krig till Sverige, och det är inte okej någonstans.

Många kompisar är muslimer och de har inga problem att vara svenskar. Men ska väl säga det också att många inte är troende heller utan är som svenskar i övrigt.

Nu kommer väl detta största problemet. De som inte fixar att ta våra seder på allvar, vattnar de som är rasister och de gör att många fler dras(ofrivilligt) med av dessa sedovänliga. För vi ska veta att i förlängningen så har extremisterna inga begränsningar och andra människor har inget värde. Tror många inte fattar hur farliga dessa människor är egentligen. Så fundera på om det är värt att släppa in alla.

Ska väl säga att jag fick vatten på min kvarn när den största idioten Romson hela tiden spottar ur sig en massa dumheter. Att hon är så högutbildad kan man aldrig någonsin kunna tro. Då är hon vår vice statsminister. Helt makalöst sjukt!!!



onsdag 20 april 2016

Ostpaj



Portioner: 6
Tid: 1 timme och 10 minuter, varav 40 minter i ungnen.

Ostpaj funkar alla dagar i veckar, både till fest och vardag. Här är ett enkelt och gott recept. 

Detta behöver du:

Pajdeg:

Fyllning:

  • 300 g skinka t.ex. julskinka/helgskinka, bacon, sidfläsk
  • 200 g riven ost (gärna en lagrad med mycket smak)
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1-2 krm malen muskotnöt
  • 0.5 krm malen vitpeppar
  • ca 0.5 tsk salt
Så här gör du:
  1. Gör först pajdegen. Mät upp smör, mjöl och vatten. Låt stå framme en stund så smöret blir rumsvarmt så blir det lättare att få ihop till en deg.
  2. Arbeta ihop till en pajdeg. Använd gärna elvisp eller matberedare.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 22-25 cm i diameter. Ställ in pajformen i kylen eller frysen under tiden du gör fyllningen (helst minst 15 min i kylen).
  4. Gör under tiden fyllningen. Riv osten. Skär skinkan i mindre bitar om du inte köpt färdigstrimlad.
    (Om du använder otillagad skinka (sidfläsk eller bacon) bör du steka det i en het stekpanna först så det blir knaprigt. Häll av fettet, annars blir pajen för blöt.)
  5. Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk, vitpeppar, muskotnöt och salt efter behag. Vispa med handvisp till en jämn smet.
    (Hur mycket salt man behöver beror mycket på hur salt skinkan är.)
  6. Tillsätt den rivna osten och den strimlade skinkan och rör ihop allt till en smet som du sedan häller i pajskalet.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200°C i 35-40 minuter.
Här finns recptet i PDF format.


#matlagning #recept #food #mat





Slither.io

Slither.io är ett kul spel. Lika beroende som det urgamla maskenspelet. Detta är ett onlinespel så det kostar inget och du spelar direkt i länken här nedan.


Man spelar mot andra spelare och ska undvika att köra in på andra spelare, då dör man. Man kan sprinta, men det tar på längden på masken. Men fördelaktigt när man ska lura en medspelare.

Testa Slither.io

Du kommer nog fasta. Hahaha....

#slither.io #games #masken

måndag 18 april 2016

Mina problem med Minecraft



Som ni kanske vet så har jag haft problem med mitt Minecraft. Det kraschade helt utan anledning. Jag spelade hela fredagen och lördagen utan ett minsta problem. Idag(måndag) kraschade det igen och det upprepade gånger. Kom inte in i spelet hur jag än gjorde, startade om, uppdaterade drivrutiner, ja allt. Inget fungerade.

Nu har jag löst detta eller gjorde efterforskningar på nätet och det verkade många som haft samma problem. I korta drag är de det allokerade minnet i spelet som spökar på 1.9. Här är en guide hur man gör när man fått detta kraschmeddelandet:

# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x00007ff8ac116587, pid=11380, tid=11392
#
# JRE version: Java(TM) SE Runtime Environment (8.0_25-b18) (build 1.8.0_25-b18)
# Java VM: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (25.25-b02 mixed mode windows-amd64 compressed oops)
# Problematic frame:
# C  [ig9icd64.dll+0x16587]
#
# Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows
#
# If you would like to submit a bug report, please visit:
#   http://bugreport.sun.com/bugreport/crash.jsp
# The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
# See problematic frame for where to report the bug.

Du startar spelet och trycket på "Edit profile"


Nu ska du redigera din profil.


Nästan längst ner finns det en bockruta med texten: "JVM Arguments:" Bock för den och du kan komma åt den gråa rytan så du kan skriva där.


Det du ska göra nu är att ta bort 1 i -Xmx1G i första stycket. Den ska vara -Xmx2G nu.


Låt bocken vara kvar och tryck "Save Profile". Om du avbockar istället så kommer 2 andras till en 1 igen. 1 är standard. Så behåll bock.

Tryck på "Play" och låt spelet starta. Gå in på "Alternativ" direkt när du kommer in i spelet.


Nu kommer det sista du göra. Gå in på grafikinställningar. Längst ner i vänstra kolumnen så ska du sätta "På" både Vsync och VBO.


Tryck på klar och sedan kan du spela igen.

Blev lättad när jag hittade detta.

Ha en bra dag! XOXO

#minecraft #playminecraft #minecraftsolution

fredag 15 april 2016

Smärtan från Helheim.


Översta våningen på US Linköping.

Sist jag skrev var jag positiv efter jag blivit av med smärtan. Natten till onsdagen kom då sedan smärtna från Helheim. Jag gick och gick, la mig i 5 minuter sedan gick igen, bara av smärta. Ibland kände jag att inte skulle klarar smärtan och falla ihop medvetslös. Njurstensanfall är den mest otroliga smärtan man kan ha, näst efter brännskador. Man balanserar mellan medvedslöshet och ett vaket tillstånd. Jag tål en jävla massa smärta. Mina läkare har berömt min enorma smärtgräns. Men detta finns inget att göra åt, jag höll ut i 4,5 timmar innan jag åkte till akuten.

När jag kom dit var jag väntad och jag fick smärtstillande och var drogad som en pundare. Efter 2 timmar så vaknade jag och kunde någorlunda försöka kissa. Då plöstligt kom stenen. Plopp! Rakt i holken. Men tyvärr var det försent och jag hade väldigt höga njurvärden och var på gränsen att få blodförgiftning. Så direkt in på universitetssjukhuset. Inläggning på urelogen. Där man skulle sätta in en grej i njuren för att avlasta den. Ett rör som slutade i en påse. Det skulle jag ha i två veckor innan nästa sten skulle komma ut.

Som tur var så sjunk mitt njurvärde drastiskt så jag slapp påse och hela grejen. Kom hem igår kväll och var så jädra trött. Somnade efter lite spel på ARK. Sov mästan 9 timmar då jag normalt sover 5-6 timmar.


Torshammare på Stenkvistastenen i Södermanland

Nu sitter jag här och lyssnar på Wardruna och funderar lite i termerna som jag gjort de sista två åren. Jag har aldrig varit kristen och kommer aldrig någonsin att bli, det finns absolut ingen som helst trovärdighet eller logik i dagens religioner. Jag har sökt mig mer och mer till mitt ursprung, där asatron är de flesta svenskars modertro. Jo det är en tro och ingen religion. Det finns inga överordnade personer som står dessa asaväsen närmare än du själv. Vi lever idag en värld som trots allt är mycket påverkade av asatron. Någon som hört om vätter, tomtar, troll, näcken, älvar och skogsrået? Någon som kanske ställt ut en skål med gröt till tomten? Då har du begått blot. Offrat till de urgamla gudarna. Alla dessa väsen var underordnade asagudarna.

Jag själv har blotat sedan jag var barn. Då visste jag inte var det var. Det kom till mig efter jag var 14-15 år. Jag skulle vilja säga att Tor, Oden, Loke och alla andra gudarna är egentlig mening inte är gudar. De finns runt omkring oss och har sina uppgifter. De är med väsen. Vi ber inte gudarna om någon utan bara åkallar dem och offrar saker som kan behaga dessa väsen. Asatron är inte bara en trosuppfattning utan ett sätt att leva. Vill man leva ett i rättvist samhälle och där folk står för sina ord, så ligger asatron otroligt bra till.

Idag vet vi att kristendomen förbjud asatron och tog kontroll över folket som vägrade och blev dödade för sin tro. Kristendomen är blodutsugare, det har folk fått erfara världen runt. Muslimerna är inte bättre de. Prästerna vill ha makt och har fått det, men med blodiga händer som aldrig kan tvättas bort. De sista asatroende vet vi att det var en grupp smålänningar som åkallade asarna fram till 1500 talet. Idag har asatron fått ett uppsving för att det är en tro som går hand i hand med vad folk  egentligen vill. En etnisk tro och tron väder sig till naturen och inte till några jävla skäggapa på någon molntuss i himlen.

Det kan låta lite dåraktigt att tro på våra gamla asar. Men är det bättre än att tro på någon som vi aldrig sett eller hört. Bara genom en bok som vem som kan ha skrivit. Det tycker inte jag. Jag är ingen fanatiker utan ser bara livet med nya ögon.
Jo en sak till. Dessa idioter som försöker få asagudarna att vara rasister så har de tagit sig alldeles för mycket vatten över huvudet. Vi måste ta tillbaka vår del av vårt arv från dessa rasister. Jag vet massor med folk som har olika religioner i sin ryggsäck, men som gått över till asatron. Folk med olika hudfärg. Här är det ingen som utsätter andra får mobbning och trakaserier.

Ha det gött!! XOXO




tisdag 12 april 2016

Öl på akuten.

https://www.instagram.com/spindelweb/
Idag blev jag inlagt på akuten för buksmärtor och vad jag trodde var maginfluensa. Stångades hela natten med enorma smärtor innan jag åkte in. Problemet blev olöst under flera timmar, innan vi röntagande magen. Det visades sig vara njursten. Jag har haft det en gång tidigare och det smärtan som var då, svimmande jag av. Så denna smärta var på magen och förut var det på ryggen. Så det blev dricka en öl och försöka pinka så mycket som möjligt.

Så nu sitter jag här hemma och i princip väntar på smärtan igen. Men nu är jag förbered med massa smärtstillande. För jag fick åka hem men ska dit igen imorgon bitti. Jag har tre stenar som är i rörelse, var en är på väg ner i systemet. Den hopppas jag kunna kissa ut inatt eller imorgon. Jag vra riktig dålig.


Basen växer på ARK
Nyheter om min spel på ARK. Efter den stora påhoppet från en Parcer så har jag byggt och byggt ut en våning till. Samt ett torn så jag kan se utöver slätten norrut. Har även inhängat hela om rådet med spikpålar och portar. En Phiomia har även fixat. Då jag har börjat med odlingar och en Phiomia är en riktigt skitmaskin.

Hade påhälsningar på en Alpha-raptor, men det gick vidare efter tre dagar. En Alpha raptor rår jag mig inte på. Det behövs en T-rex att klara det och det är höglevlad T-rex.

Idag ska jag ta mig inåt landet, vilket blev en lite förskjutet efter attacken på basen. 

Ha en fin kväll, gott folk.

#instagram #ark #playARK #arksurvivalevolved #sjukhus #öl

lördag 9 april 2016

Taco madness

Nu går vi bananas med tacos. Här är en hel del recept som man kan göra istället för de vanliga tacos.Sa ju i förra posten att det skulle bli något galet. :)

Detta behöver du:

Mjuka tortillabröd (ca 9 medium eller 12 mini)

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl masecamjöl, majsmjöl eller endast vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör, tärnat
  • 1,5 dl vatten, ljummet

Baja Fish Taco

  • 200 g kolja
  • 1 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoflingor
  • flingsalt
  • frityrolja
  • crème fraiche
  • oi namul (se nedan)
  • nouc cham-sås (se nedan)
  • huvudsalladsblad

Oi Namul

  • 0,5 slanggurka
  • 1 msk ättikssprit, 12 %
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk koreansk rödpeppar (gochugaru) alt röd chili-flakes

Nouc Cham-sås

  • 2 msk fisksås
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk socker
  • 4 msk vatten
  • ingefära
  • vitlök
  • röd chili
  • färsk mynta
  • färsk koriander

Caribbean Sea Tuna Taco, mangosalsa och extra krispiga lökringar

  • 200 g färsk tonfisk
  • 0,5 msk sesamolja
  • sesamfrön

Mangosalsa

  • 1 hel mango
  • 0,5 rödlök
  • 2-3 körsbärstomater
  • 1 lime, saften
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt

Extra krispiga lökringar

  • 2 gula lökar
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl masecamjöl eller maizena
  • ev 2 msk potatismospulver
  • 2 dl vatten, gärna kolsyrat
  • 2 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • neutral olja, för fritering
  • flingsalt

Bulgogi-stylee Taco med hoisinsås

  • 200 g biff, gärna entrecôte
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • 1 msk sesamolja
  • 0,75 dl japansk soja
  • 1 msk socker
  • salladslök
  • 3 ark rispapper
  • sötpotatis

Hoisinsås

  • 2 msk hoisinpasta
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk rostade sesamfrön 
Gör så här:
  1. Mjuka tortillabröd
    Blanda alla torra ingredienser. Lägg ner det tärnade smöret och knåda ihop med fingertopparna tills allt absorberats av mjölblandningen. Tillsätt vattnet och knåda/mixa ca 2 minuter. Degen ska inte bli för torr, inte heller för kladdig så den fastnar. Mittemellan. Dela upp degen i 9 golfbollar eller 12 mindre bollar.
  2. Tortillabröden gräddas i HET stekpanna, först 30 sekunder på ena sidan, 1 minut på andra sidan och slutligen ca 30 sekunder igen på första sidan.
  3. Baja Fish Taco
    Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller en djup kastrull. Skär koljan i kuber, ca 4-5 cm. Blanda mjölet och saltet. Vispa upp ägget i en skål. Häll upp pankoflingorna på ett fat. Vänd fisken i mjölblandningen, doppa i det uppvispade ägget och vänd runt i pankoflingorna. Fritera fisken ca 3-4 min tills gyllenbruna. Toppa kuberna med en nypa flingsalt.
  4. Oi Namul
    Skär gurkan i tunna skivor. Häll på övriga ingredienser och blanda om. Låt stå och dra i minst 10 minuter.
  5. Nouc Cham-sås
    Blanda ihop fisksås, rödvinsvinäger, socker och vatten. Skär ingefära, vitlök, chili tunt. Skär örterna och lägg tillsammans med de övriga ingredienserna i lagen och låt dra i minst 10 minuter.
  6. Servering
    Montera tacon med ett salladsblad i botten, Oi Namul, Crème fraiche, nyfriterade fiskkuber, toppa med lite färsk koriander och färska myntablad. Servera tacon med Nouc Chamsåsen.
  7. Tonfisk
    Hetta upp en torr stekpanna. Häll i sesamoljan och halstra fisken kort på hög temperatur. Fisken ska få färg på ytterkanterna men behålla en rå kärna. Vänd den halstra fisken i sesamfrö. Ev. avsluta med en gasolbrännare och ge tonfisken extra grillad yta och samtidigt rosta sesampaneringen
  8. Mangosalsa
    Skala och skär mangon i små kuber. Hacka rödlöken. Skiva och hacka körsbärstomaterna. Häll på saften från en pressad lime. Hacka ner chilin. Smaka av med sockret och saltet (mängden socker kan variera beroende på mangons sötma). Salta och lägg sist i korianderbladen.
  9. Extra krispiga lökringar
    Skiva löken i 1-2 cm tjocka skivor. Blanda mjölsorterna och tillsätt vatten, rör ihop till lagom tjock smet (ta inte allt vatten, spara ca 0,5 dl att reglera tjockleken på smeten med, smeten ska inte vara för tunn). Pudra i cayennepeppar i smeten. Vänd ner lökringarna i smeten och panera i pankoflingorna. Fritera ringarna i ca 170 gradig olja, använd kastrull med höga kanter eller fritös. Fritera ringarna i ca 3-4 min tills gyllenbruna. Salta de färdiga ringarna med lite flingsalt.
  10. Montering
    Montera tacon med tonfisken i botten, mangosalsa och två nyfriterade krispiga lökringar på toppen.
  11. Bulgogi-stylee Taco med hoisinsås
    Skiva biffen i 3-4 mm tunna skivor (lägg köttet i frysen en stund så går det lättare att skiva riktigt tunt). Rör ihop Bulgogi-marinaden och marinera köttet ca 30 minuter i kylen. Stek eller grilla köttet hastigt i hög värme, ca 30 sekunder. Toppa köttet med tunt skivad salladslök.
  12. Hoisinsås
    Blanda ihop ingredienserna till hoisinsåsen och låt stå i ca 10 minuter så att sockret löser upp sig.
  13. Friterat rispapper och friterat sötpotatischips
    Använd en fritös eller en kastrull med höga kanter. Värm upp oljan till ca 180 grader. Lägg försiktigt ner ett rispapper i taget med en tång. Rispapperet skal reagera omedelbart med den heta olja och expandera till ett jättestort vitt chips. Ta omedelbart upp rispapperet när reaktionen är avslutad (ca 5-6 sekunder). Lägg upp på hushållspapper.
  14. Skiva sötpotatisen mycket tunt, använd gärna mandolin. Lägg försiktigt ner de tunna skivorna i den heta oljan Låt fritera ca 1-2 min. Potatisen ska bli ”torr” men behålla sin orangea färg, reglera gärna ner temperaturen om chipsen blir för ”bruna” i färgen. Lägg upp på hushållspapper och salta.
  15. Montera tacon med bulgogi-biffen i botten, salladslök, hoisinsås och toppa med brutet rispapper och sötpotatischips.  

#mat #recept #food #tacos #taco




Tidning, tröjor och andra saker.

Nu kanske ni undrar varför jag har ett par damtrosor som första bild. Jag har ju en shop sedan många år. Idag har jag faktisk gjort ett nytt motiv till shopen. Pure Gaming som
 är mitt motto på mina spelsidor, har fått ett eget tryck. Det finns en hel hoper med saker där även till hundar. Bara kolla in på shopen. Priserna är humana och kvalitén på klärderna är väldigt bra. Jag tar väldigt lite provision så det ska bli så billigt som möjligt för kunderna. 


Igår så spelade jag hela dagen, vara bara ute en sväng och köpte att par jeans och lite annat. Regna nästan hela dagen här. Skurar som avlöste varandra. Har tänkt att gå ut på en riktigt fototur, men det har var så pissigt väder ett bra tag nu. Idag är det skapligt, men blåser småjävlar här. Tänkte vara vidVätterns strand, men gå och frysa har jag ingen lust med. Hoppas det lugnar ner sig framåt kvällen så kanske det kan bli någon solnedgångsbild. 

Jag har en tidning också där det är en del artiklar om spel, kultur, och lite andra saker. De som inte är van att klicka sig runt på internet, bör nog avstå från detta. Tänker närmast på de som vill vara inne i tryggheten på ett socialt nätverk. Ni andra kan kasta er ut i cyberspace och ta in nya saker. 

 
Idag kommer det bli ett rejält recept här på bloggen. Har några att välja på, men det kommer bli ett mycket gott recept. 
 
Ha det fint och ha en härlig lördag. 
 
 

fredag 8 april 2016

Panama och om en fin sann vän.

Hej hej!!

Igår vart det inget inlägg, var på annan ort och gjorde en del ärende. Innan jag stängde av datorn i förrgår så spelade jag lite ARK. Här ovan ser du mig och en ful giraff liknande dino. Den lille fan förstörde halva min bas.Jag hade precis fixat allt inför en expedition inåt landet. Nu får jag bygga upp det igen innan jag beger mig inåt landet. Den dödad även min älskade Dilo "Dildo". Han blev aggro när han fastande i min byggnad och Dildo gick till attack direkt. Nu ska jag även bygga en spikmur på krönet till höger på bilden. Slipper jag få nåt i skallen.

Jag har några intressanta projekt på gång. Dels skall jag börja bygga på en spawn till en youtuber som ska starta en egen server. Plus att jag även kommer ingå i en grupp från Youtube, som jag beundrat i en del år. Det är inte riktigt klart än, men ganska snart.
 
Nu till något mycket allvarligare.

Den här affären om Panama dokumenten som florerar i medie är helt jävla sjuk. Jag har allt lärt mina barn att göra rätt för sig och det tror jag att alla föräldrar gör. Det var ännu värre förr. Här sitter en massa jävla gubbar och kärringar som har undgått skatt i ett annat land. Jag blir så förbannad att kokar. Skjut de jävla asen eller deportera dem till rymden eller nåt. Har i landet ska de fan inte vara. De har misst sin medborgliga rätteheter. Folk säger att våra invandrarna som förstör vår ekonomi, med det har aldrig varit sant. Det är dessa skattesmittare som förstör och söndrar. Jag hoppas verkligen att SVT publicerar varenda namn på svenskar som höllt på detta vis. Även im det inte är brottsligt så är det så förbannat dåligt att svenska arbetare ska dra hela lasset och de som redan har pengar ska smita undan. För mig är de mindre värda än en fis i rymden.



Jag har inte pratat om min hjärta på denna blogg förut. Har alltså gjort en hjärttransplantation hösten 2014. Det är inte det jag vill prata om. Det är min kära, fina vän Sofia. Sofia var den första jag kom i kontakt med när det var klart att jag behövde ett nytt hjärta. I min familj och nu pratar jag inte min släkt utan om oss som gjort hjärttransplantationer är vi väldigt tajta. Vi är inte så väldigt många, ungefär 60 per år blir det.
Sofia var så positiv och stöttade mig hela tiden från det att jag fick reda på att jag skulle få enn nytt hjärta, genom utredningen och efter allt som varit.
Min vän dog nyligen och jag vart otroligt ledsen och har inte prata om det. Det har gjort otroligt ont i mig att en tjej som gjort så mycket för mig och alla andra som gått igen samma sak som vi. För det är inte lätt att få ett nytt hjärta. Det sätter sig mentalt på alla. Det är den finaste gåva du kan få från en annan människa, för det är en gåva. För det mesta har personen satt upp sig på donationsregistret eller haft ett donationtskort med sig. Så det är gåva.
Jag lever med ett hjärta från en annan människa, det är en mycket märklig känsla.

Vi pratade mycket om det, Sofia och jag. Åldersskillnaden finns inte i den värld som transplanterad utan den är fins känsla som sprids och vi är oerhört tacksamma att fvi fått en ny chans. Det dör dryg en person i vecka som stor på listan för hjärttransplantationer.
Nu finns hon inte mer och jag saknar henne så mycket.
Ni får gärna gå in hennes hemsida och läsa och är du inte registrerad att donera så kan ni gå hit och registrera dig. 

Här två bilder på Sofia, den ena är när hon gick på Kungliga balett akademin när hon blev sjuk. Den ena är den bild som jag minns bäst av min fina vän.




Hon kallades för Poffen, för mig var bara Sofia. Hoppas du har det fint där i Valhalls salar. :) Du var och kommer allt finnas med mig som en sann vän och en förebild.

onsdag 6 april 2016

Makaronipudding


Tid: 1 tim
Pers: 4

Detta behöver  du:

Makaronipudding

  • 4 dl idealmakaroner
  • 1 gul lök, alt 1 liten purjolök
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 2 dl lagrad ost, grovriven

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 5 dl vispgrädde + mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

ketchup eller lingonsylt

Så här gör du: 
  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till äggstanningen.
  6. Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen.
  7. Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie.
  8. Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna.
  9. Servera med ketchup eller lingonsylt
 #matlagning #recept #mat #food

tisdag 5 april 2016

Äntligen!!


Ibland undrar man hur egetligen det är med skallen eller rättare sagt med min jävla otur. Först hade jag problem med en mic. Besällde en Blue som ska bara bra. Fick upddateringen till Minecraft till 1.9 och jag var så till mig i trasorna. Sedan gick min datorn sönder. Köpte en ny precis när micen kom. Micen fungerade inte, hur jag än försökte. Trodde att det skulle lösa sig med Minecraft på den nya datorn, men icke. Slutade spela Minecraft för den kraschade konstat. Var så trött på skiten. Sedan kom 1.9.2 och då förändrades allt. Nu går Minecraft som tåget. Har nog startat om det 100 gånger och det inte kraschat en enda gång. Så här en video jag fixade av ren glädje. Ursäkta ljudet, har ännu inte fått min nya mic än. X0X0

måndag 4 april 2016

Äggmacka de luxe


Tid: 20 min
Pers: 2

Tror det är första gången som jag har ett recept på en macka på mina bloggar. Var tvungen att testa detta recept som kommer från Tina Nordström. De var mycket goda. Say no more. ;)

Detta behöver du:
  • 1 mjuk tekaka eller slät bulle
  • 3 ägg
  • 1 buntlök/vårlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk ingefära
  • smör, till stekning
  • salt
 Gör så här: 
  1. Strimla löken och stek den mjuk i smör på en stekpanna.
  2. Kläck ett äggen i pannan över löken och picka hål på äggulan, smeta ut ägget och låt det ”stanna” lite. Pudra på kryddorna.
  3. Dela bullen och lägg ovanpå äggen, pudra på med mer kryddor. Tryck till bullen ordentligt så den fastnar på äggen, vänd alltsammans och stek ytterligare 1-2 minuter.
  4. Vik ihop dubbel och dela den tvärs över i två stycken.
  5. Lägg upp på en en servett och ät med fingrarna.
Receptet finns här för nedladding i PDF format.

#matlagning #recept #mat #food

Minecraft och Twitch


Jag uppdaterade Minecraft till 1.9.2 förut och det verkar som detta gjorde susen. Fattade inte vad det var för fel. Spelet kraschade hela tiden, ibland han jah inte ens komma in i spelet innen det gick ner. Trodde det var min nya dator som var felet men det var det inte. Tydligen så var det fel i Minecraft. Såg också att fler hade liknade problem. Men nu har jag startade om och om igen och inget har hänt.

Man blir väldigt frusterad av ett det strular i ett program. Då jag spelar mycket Minecraft. Här ovan är det min nya värld. Nu ska det byggas nya grejer, Mitt hus kommer bli nåt speciellt och bakom huset kommer det vara gruvor och på slätten en hel det odlingar. Kommer bli riktigt bra. Youtube videos kommer det bli, men först vill jag att det stablit på min Minecraft först. :)


Min nya profil på Twitch är klar, ja eller nästan klar. Skaffat Twitch Alerts och fixa till mina länkar med nya logos och en del annat. Allt för att jag ska kunna livestreama på Twitch. Twitch är egentligen en hel vetenskap med olika program och inställningar innan man kan börja gå online. Man ska streamprogram se till att folka kan donera och ha face cam och en del mer. Värst är nu nog streamprogrammet. Finns tusentals inställningar att göra.
Doneringarna är inte tiggeri som en hel massa dumma svenskar(ja det är bara svenskar som säger såna saker) tror. Ser jag en bra stream på Twitch så brukar jag betala 2-5 dollar till den som har streamen. Får jag kanske 4-5 timmars underhålling för mindre en femtiolapp. Om det är tiggeri så har svenskarna fattat hela galoppen fel. Folk sitter inte på gatan med en utsliten kaffemugg, utan de underhåller. Har sett detta på så många svenskar som gnäller gallan över att de för betala för det man ser, det är ju helt frivilligt. en man gör det för att få se mer av dessa personer och deras stream. Hela Twitch är i underhållingsbranchen. Så är det och skulle det gnällas så gör det inte här, för då blir jag riktigt jävla förbannad.

Nu ska jag bygga på min Minecraft några timmar och sedan blir det ett recept här på bloggen igen.

Hej så länge och på återseende. XOXO

#minecraft #twitch #donations #donera #spel #game #gaming #pure gaming

lördag 2 april 2016

Bloggen går bra.


Bloggen som är ganska ny, men funits ett tag, fast jag inte skrivit på den på över 5 månader. Då på engelska. Då var det övervägande jänkare som besökte sidan. Iadg har det blivit lite mer svenskar. Men kanske inte så mycket som jag hade trott. Jänkarna har runt 50-60% av veckobesöken. Trots att jag nu skrivet på svenska. Bloggkulturen finns i USA och inte här. Här är det egentligen bara de yngre som funnits på bloggtopparna.
De yngre vet hur man gör, man har sina favoriter som bokmärken eller på Feedly. De äldre på antingen vet inte vad bokmärken eller ännu mindre vad en feed är.  I USA som kommit mycket längre när det gäller att värna om sina sidor och bloggar, där är det vardagsmat att hanterna feeder och sina bokmärken. Nu pratar jag inte om du nördarna som besöker min blogg utan i gemene man/kvinna.

Här kommer ett mycket typiskt exempel: In G+are eller Facbookare får en länk i sitt flöde. Vad händer, 80% skiter i det och går vidare på sitt sociala medie. En jänkare gör precis tvärtom. I USA är inte Facebook det centrala utan vad folk skriver på sina sidor och bloggar. I Sverige är de sociala medier det centrala, allt annat skit bryr man sig inte om. Ta till exempel hur våra TV kanaler promatar sig. Det är via appar och Facebook, istället för sin egna hemsida. I min mening är det helt förkastligt att göra så. Hade jag ett stort företag så skulle jag givetvis ha in så mycket besökare till sin egna sida är på ett social media som tjänar en massa pengar på mig. Nej, vis venskar är jävligt hämmande när det gäller internet. Vi tror vi kan allt så bra, men vi är ena riktiga analfabeter när det kommer till kritan.

Kolla hur Twitter gör, hela Twitter är språngbräda till olika sidor
. Jag har varit på Twitter i princip när det började, och jag kan räkna länkar till Facebook på mina båda händer. Så sällan är det. Det är inte enda person som ens har tanken att länka till sidor på Facebook. På Twitter länkar man till det riktiga livet....hahaha. Det folk producerar och vill få uppmärksamhet på.

Nu vet jag av erfarenhet att det kommer knorras på en det ena och en det andra i detta inlägg. Men en ska ska du veta som tänker knorra, så har jag en otroligt mer erfarenhet av sociala medier än dig. Jag var med ett socalt medie för först gången för över 20 år sen. Då hette det inte socialt medie. Det hette kommun, ja man kan ju undra varför. ;)
Jag har sett utvecklingen i Sverige. Först trodde ingen på det, nu är det helt tvärtom. Man lovprisar de sociala medierna, men de gör egentligen inget. Det är människor som jobbar med sina alster på sidor och bloggar som gör jobbet åt dig. Så kom igen för fan och tryck på det länk som visas, du kommer få ut mycket mer utav det än bara hänga på FB och G+. Men har du kommit så här långt så har du redan fixat det, det var bra gjort.

Så vad händer på bloggen framöver? Jag har en del hemliga projekt som jag kommer avslöja framöver. Några intervju serier har jag på g. Där handlar det om profiler som har gjort stort intryck på den svenska spelsfären, men också några andra internatiolla spelare som kan ställa upp.
Jag gillar mat och kommer även i fortsättningen skriva recept. Det är del av bloggen. man ska vara mångsidig. Haha.. Kommer bli en del fotografering och en del tips på hur man gör med dina bilder efter du varit ute.

The Hunter - Runstenen Orms Sten.

Framförallt vill jag komma igång att producera Youtubes videos. Idag funkar det väldigt dåligt, pga utrustningen jag har. Jag har inga problem att spela vilka spel jag vill, men mitt inspelningsprogam gör att det går extermt tungt för datorn. Vissa spel går bra andra inte så bra. Sedan har jag problem med en mic som jag tror kommer lösas inom någon vecka. Sedan kan jag komma igång med Minecraft och The Hunter. Planerar att göra en serie med The Sims 4 och kanske kanske med The Forest. Men där är det bara om Fraps(inspelingsprogrammet) tillåter det. För se vad som händer.

Ha det bra och ha en kramig lördag. :)

#thehunter #minecraft #matlagning #recept #sociala medier #facebokk #google+

Kola ♥






Lördag betyder godis, så här är det en kola recept på dagens recept post.
Makalöst goda.


Detta behöver du:
Så här gör du:

Förberedelser och instruktioner: Använd en kastrull som rymmer minst 3 liter och har en tjock botten, annars är det lätt att det kokar över eller att det bränner fast. Själv använder jag en 5-liters kastrull som jag köpt på IKEA (365+). Använd en träsked med flat kant att röra om med.
Ta en liten form, ca 16x20 cm och klä den med bakplåtspapper. Om du inte har en form kan du tillverka en egen form av aluminiumfolie, ca 16 x 20 cm. Smörj den noga med flytande margarin eller smör. Annars kommer det bli svårt att få loss kolabitarna från folien. Ett annat alternativ är att använda ischokladformar istället.

Så här gör du kolan: Blanda grädde, smör, socker, sirap och vaniljsocker i kastrullen. Smält på högsta värme och rör om ordentligt. Fortsätt koka på medelhög värme ca 5-15 minuter, helst utan att röra om. Smeten pöser upp rejält men ska inte koka över.
När smeten börjar sjunka och tjockna så måste man röra ordentligt i botten - men inte för häftigt för då kan kolan sockra sig. 

Låt sedan fortsätta koka. Tiden det behöver koka varierar från allt mellan 5-60 minuter beroende på hur stor yta din kastrull har. För att veta när det är klart läs vidare.
Om du har en kökstermometer kan du använda den. När kolan är 120-125°C är den mjuk-seg och perfekt konsistens tycker jag. Vid 130°C är kolan hård men lite seg i mitten. För att testa vilken konsistens kolan har vid en viss temperatur eller om du inte har någon kökstermometer gör du kulprovet. Det innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och se om du lätt kan forma smeten till en kula. Då är det klart! Låt annars koka vidare och gör om provet tills det gått igenom testet.

OBS! Akta så du inte bränner dig! Om du provsmaker - var ytterst försiktig! Tänk på att temperaturen är över 100°C!
Häll smeten i den smorda formen och låt svalna och stelna i rumstemperatur. Om du använder ischokladformar - häll upp smeten i något som går att hälla från som har handtag så att du inte bränner dig.
Skär i längder med vass kniv vertikalt och horisontellt så att man får fyrkantiga bitar. Linda in bitarna i smörpapper eller aluminiumfolie.
Lägg kolorna i en burk. Om du använder ischokladformar - lägg smörpapper mellan lagren så de inte kladdar ihop.

OBS! Gör bara en sats åt gången!

Här hittar du receptet i PDF format.

#recept #matlagning #food #spindelweb 

fredag 1 april 2016

Fläskfilégryta med pasta och grönsaker


Tid: 30 min

Detta behöver du?


Så här gör du?

1. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Fläskfilégryta: Putsa och skär fläskfilén i ganska tunna bitar. Skala och finhacka löken. Fräs köttet och löken i olja och smör. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.
3. Tillsätt grädde, köttfond, soja och senap i pannan och låt det koka ihop.

4. Tillbehör: Tina majsen i varmt vatten i en kastrull. Sila av vattnet och lägg upp majsen i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Lägg upp i skålar.

5. Fläskfilégryta: Sila av pastan och blanda med fläskfilégrytan.

Servera tillsammans med grönsaksplock.


Här hittar du receptet i PDF format.

#recept #matlagning #food #mat