torsdag 5 maj 2016

Subnautica

Min Cyclops - Spider

Dags för ett spel som jag kan rekommendera. Subnautica. Spelet går ut på att du skjuts ut ur ett rymdskepp som håller på att krascha. Du vaknar upp på din livboj på en stort hav på en främmande planet. Det enda du ser är det störtade rymdskeppen som exploderar och strålning läcker ut.
Man har sin lovboj och det är det. Sedan har man ju ett helt hav att utforska. Strålning gör att man inte kan ta sig till rymdskepp och hitta saker. Så man får äta det som finns i havet och försöka få fram sötvatten.

Rymdskeppet har vis kraschen släppt en massa olika fragment på havsbotten som man kan scanna av och skapa nya saker, men det tar en liten stund innan det.

Jag spelade detta för ett år sedan, men då var det inte så utvecklat som det är nu. Då var det ganska tråkigt efter ett tag. Det bilden här ovan var egentligen priset får allt letande. Nu sätter öventyret igång när man man har Cyclopsen. Jag vill inte säga nåt mer, för om du själv vill spela spelet.

Spelet är ett early acces game så det är långt ifrån klart, de uppdaterar det vecka för vecka med nya saker. Kan väl säga det att spelet är kombination av överlevnad, upptäckarspel, äventyr och en del skräck. Fär i haven finns det inte bara små gulliga fiskar som du kan äta, utan det finns de havsodjur som mer än gärna vill sätta tänder i dig. Kan väl och säga att iband så nästan skiter man på sig när det kommer varelser ur ingenstans och vråla. Ljudet är fantastisk, musiken bra och dessa kusliga undervattensljuden tränger igenom märg och ben.

En Reaper Leviathan i aktion.
Du får tag i spelet på Steam och det koster mindre en två hundra spänn, 19.99€ närmare bestämt. Man behöver en skaplig dator, men jag spelade förra året på en skitdator och då på lägsta inställingarna och det funkade bra. 

Subnautica är ett bra och väldigt fint spel. Man kan bara simma omkring och kolla på alla biomer och det finns tonvis med grottor och andra saker. Gillar detta skarpt nu när det blivit uppdaterat. Plus att scare jump effekten är påtaglig.

Här nedan kan ni se min bas just nu.


Vill önska en fin helg, så hörs vi snart igen.

#subnautica #game #pcspel


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar