Tid: 30 min
- Fläskfilégryta
- 450 g Fläskfile Färsk
- 1 st Gul lök
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Mat & Bak Smör
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
- 2.5 dl Vispgrädde
- 1 msk Kalvfond Buljong
- 1 msk Japansk soja
- 2 tsk Senap Skånsk
- Tillbehör
- 400 g Penne
- 150 g Majskorn
- 125 g Körsbärstomater
- 0.5 st Gurka
Så här gör du?
2. Fläskfilégryta: Putsa och skär fläskfilén i ganska tunna bitar. Skala och finhacka löken. Fräs köttet och löken i olja och smör. Salta och peppra lite försiktigt efter smak.
3. Tillsätt grädde, köttfond, soja och senap i pannan och låt det koka ihop.
4. Tillbehör: Tina majsen i varmt vatten i en kastrull. Sila av vattnet och lägg upp majsen i en skål. Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i bitar. Lägg upp i skålar.
5. Fläskfilégryta: Sila av pastan och blanda med fläskfilégrytan.
Servera tillsammans med grönsaksplock.
Här hittar du receptet i PDF format.
#recept #matlagning #food #mat
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar