torsdag 31 mars 2016

ARK Survival Evolved

Stora muskler behövs för kunna tygla en T-Rex. ;)
ARK Survival Evolved är som det låter, ett överlevnadsspel. Man samlar resurser och bär till att börja med. Man börjar med att man vaknar på en öde strand och har en mojäng inoperarad i vänster handled. Med den kan se vad man har, bär, vapen och andra prylar. När du börjar har du inget, man plockar bär och slår med nävarna på trädstammar för att få virke. Men det värsta är att du inte är ensam, det formligen kryllar av dinosaurier.
Väljer man att starta i söder på denna hemska ö, så är det lite mer humana djur, som gräsätare och mindre köttätare. I skogarna och framförallt i bergen finns det riktiga bestarna. Och på bergen så finns metallen som man behöver för att göra riktiga saker. Här nedan kan man se lite vad som väntar.Nu har jag börjat om och det är en fröjd att börja om. Allt är så otroligt mycket svårare. Man vänjer sig med allt. Man dödar en T-Rex lätt när man hög level och vapen. I början så har du inte skuggan av en chans, ma kan lika gärna stå och titta på när man slits sönder. Det medför att man är konstant rädd hela tiden. Det första man ska göra är att skaffa sig yxa, hacka och kläder. Överlever man det ska skaffa sig ett hydda. Där är man något så när säker. Sedan börjar jakten på en säng eller sovsäck. Grejen är den att om du dör och inte har en säng/sovsäck så kan du hamna var som helst på kartan över ön. Det är ett problem om man sparat massa resurser. Då ska man leta upp sin kropp igen och det kan vara en extrem farlig väg, får du har ingen anning vad som finns på vägen.

Inget är som soluppgångarna på Ark. Då försvinner nattens vidrigheter.

Spelet är extrem kul. Framförallt den spänning som byggs upp och alla utmaningar som finns. Byggen, grottforsking, artefakter och tämja dinos. Har man sedan ett gäng med kompisar som också spelar så blir det ännu roligare. Mitt nya värld kommer jag dock spela ensam. Dels för att utmana mig själv. Lätt att be om hjälp när man har problem. Här får man klara sig själv. Jag kommer inte spela in några filmer här, då det krävs så otroligt mycket av min dator. Spelet är ganska krävande, men när du sedan slår på inspelningen sjunker bildpunkerna rejält. Blir kanske någon sekvens ibland. :)Så gillar du överlevnadsspel och med en speciell touch så är ARK nåt för dig. Nu är dags att sätta igång och tämja några dodos. En liten fågel som är går in i döden med liv och lust för att försvara dig.

Ha en fin dag och det kommer ett recept under eftermiddagen. <3

#arksurvivalenvolved #playARK #game #gameplay #ark #youtube

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar