fredag 11 mars 2016

Per Morbergs gubbröra


Faktisk den absolut bästa gubbröra jag vet. Jag är ingen fantast på röror. Men den här slår allt.

Ingredienser:
4 st tunna skivor Upplandskubb (eller kavring)

Gubbröra:

125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original)
4 st hårdkokta ägg
1 st rödlök
0.5 dl crème fraiche
0.5 dl dill, hackad
0.5 dl gräslök
hackad Vitpeppar och ev. lite salt

Till garnering: 

4 st gröna salladsblad
2 st cocktailtomater
Några dillkvistar och gräslöksstrån

Så här gör man:

1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och   eventuellt salt.
3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.

Källa: www.recept.nu
Fotograf: Martin Löf

Receptet finns här för nedlddning.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar