Det är skillnad på biffar och biffar, en del smackar gammal skosula, men andra är som storm för gommen. Här är ett bra recept.
Detta behöver du:
- 300 g nötfärs
- 300 g blandfärs
- 2 st medelstora gula lökar
- smör och olja till stekning
- 3 st kokta potatisar
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 dl grädde
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 msk kikkoman soja
- salt
- peppar
- 2 st stora gula lökar
- smör till stekning
- en nypa socker
- stekt eller kokt potatis till servering
- pressgurka eller asiagurka till servering
- skysås till servering
- Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
- Blanda smeten med fräsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
- Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
- Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
- Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
#recept #matlagning #pannbiff #lök #spindelweb
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar